Vilsefakta

LiTHe Vilse är orienteringsföreningen för alla som pluggar på Linköpings Universitet.
Vi har träningar nästan alla dagar i veckan och håller oss för det mesta inom cykelavstånd från Ryd.

Sponsor
Sign-Sport lampspecialisten.se
Länkar
a s t
Vilse i andra medier
f t t
Nyheter
Träningar under våren
2021-01-12 av Arvid Linder

Ni som kan tänka er att anordna någon träning under våren och ännu inte har fyllt i enkäten får jättegärna göra det. Det behöver inte vara något avancerat och vi hjälper till med utskrift av kartor.

Länk till enkäten Läs mer »
Ny termin med LiTHe Vilse
2021-01-11 av Kristina Tedhamre

Välkomna tillbaka alla gamla Vilsare, och framför allt varmt välkomna till nya studenter! Här kommer lite info till studenter som börjar nu under våren, eller andra för den delen också, som är nyfikna på Vilses verksamhet.

LiTHe Vilse är orienteringsföreningen här på LiU och drivs av studenter. Vi som sitter i årets Vilsestyre finns HÄR, och ni är varmt välkomna att ställa frågor om ni undrar över någonting. Vilse samarbetar med LiTHe Syra (studentledd löparförening) och LiU Elitidrott och tillsammans erbjuder vi en mängd olika träningar varje vecka. Som medlem i LiTHe Vilse är du välkommen på alla de pass vi gemensamt anordnar. Det finns något som passar alla och det går att vara med på hur lite eller... Läs mer »
Mer temarockis åt Vilse!
2021-01-10 av Kristina Tedhamre

Senaste tiden har vi kört Zoom-rockgympan med tema, vilket förhoppningsvis varit uppskattat. Hör mer än gärna av dig till träningsansvariga för att paxa ett tillfälle för ett tema/en spellista! Nu på torsdag (14/1) kör vi omröstning på ett antal förslag. Läs mer »
Inköp kläder Noname
2021-01-07 av Oskar Svahn

Nu är webbshopen uppe. Ni kan beställa genom att gå in här, skapa ett konto och ange följande kod:
00160Lv
Här är en storlekstabell för att underlätta bestämmandet av storlek lite grann.
Vi kommer att köra med gamla designen, då den ”vann” överlägset i omröstningen.
En tröja kommer kosta 349 kr och en jacka 600kr. Det finns möjlighet att göra en beställning januari ut, sedan kommer de tillverkas och kunna hämtas ut i OL1.
Läs mer »
Snitsel #3 hänger ute
2020-11-29 av Kristina Tedhamre

Snitsel #3 bjuder på medeldistans i Vallaskogen. Trevlig grej, visst? Det kommer finnas ett antal ex, både av snitsel #2 och snitsel #3, på kommande teknikträningar som icke-OL-korridorbor mer än gärna får ta av! Läs mer »
Vilsekonst, ett alternativ till Wintercup i Coronatider
2020-11-22 av Arvid Linder

För att kompensera lite för alla inskränkningar i träningsmöjligheter vill vi erbjuda något nytt i träningsväg, som på samma sätt som Wintercup sätter kreativiteten på prov. Kolla in Vilsekonst för mer info. Läs mer »
Natt KM i Vidingsjö
2020-11-18 av Klara Ljunggren

Roligt att så många kom till start ikväll på årets Natt KM. Det var en mild novemberkväll och skönt att vi slapp regn.

Segrade gjorde Jeanette Jönsson Hellstadius och Arvid Linder (Mathias Hallmén snabbaste tiden men ej medlem).

Här finns länk till Winsplits och Livelox. Läs mer »
LiTHe Vilses åtgärder mot smittspridning
2020-11-17 av Simon Runefors

LiTHe Vilses styre vill, efter den trista utvecklingen av Covid-19, justera vår verksamhet för att minska smittspridning i samhället.

Följande åtgärder kommer inledas med omedelbar verkan och verksamheter kan relativt snabbt ställas in om situationen förvärras i samhället, håll koll på hemsidan!

Vill du som arrangerar inte vill arrangera: antingen radera ditt arrangemang eller kontakta oss så gör vi det. Om du är deltagare är det helt frivillig medverkan.

Dyk inte upp med symptom!

Teknikträning
Läs info på respektive träning!
Det kommer finnas en längre period när du kan hämta en karta vid en angiven plats. Sen sticker du iväg direkt och lämnar målet genast.

Wintercup
Anmälan som ligger uppe kommer raderas.

Vill... Läs mer »
Snitsel #2 är ute
2020-11-14 av Arvid Linder

Det bjuds på Vidingsjös bästa bitar!
Här finns länk till kartor Läs mer »
Resultat Wintercup 1
2020-11-11 av Karin Sjögren

Årets första Wintercup är nu avklarad! Det blev en hetsig skolutflykt där alla ville gå först i ledet. Vi gratulerar Emma Forsberg och Sven Engström till att ha hittat flest kontroller på kortast tid i respektive klass! Fullständigt resultat ser ni nedan:


Damer

Emma Forsberg  13 1.07.48
Johanna Gustås  13 1.25.15
Emma Beskow  13 1.25.15
Hanna Modig Tjärnström 13 1.35.45
Julia Modig Tjärnström 13 1.35.50
Josefine Höög  12 1.07.42
Emma Helmersson  12 1.07.45
Anna Wehlin  12 1.08.23
Lotten Kindlundh 12 1.08.25
Alice Svensson Finndahl 12 1.08.27


Herrar

Sven Engström  13 55.15
Arvid Linder  13 55.17
Emil Grehn  13 55.52
Gustaf Sundbüe  13 56.00
Olle Bergstedt  ... Läs mer »
Rockgympa i Vilses regi via Zoom
2020-11-03 av Simon Runefors

I några veckor kommer LiTHe Vilse erbjuda Rockgympa via Zoom på torsdagar kl. 18.00!! Anmälan här till höger.

Det kommer också erbjudas någon form av spänst av Syra/LIU-elit på torsdagar. Fler ändringar av veckoplaneringen kan komma när Vilse Syra och LIU-Elit haft möte. Läs mer »
UPPDATERAT: Inställd Rockgympa och innebandy
2020-10-29 av Simon Runefors

Kvällens Rockis ställs tyvärr in med anledning av de nya restriktionerna för Östergötland!
Träningskalendern kommer uppdateras med info om hur kommande torsdagskvällar kommer se ut.

Även kommande innebandyträningar kommer ställas in.

Sprid till era vänner! Läs mer »
Maskeraden inställd
2020-10-18 av Simon Runefors

Efter en rolig dag med ploj-OL och höstfest är det dags att titta framåt.
Spridningen av Covid-19 ökar i allmänhet och bland studenter i synnerhet. På grund av Kårhuset Örats avbokningsregler har Styret därför beslutat att Maskeraden ställs in. Vi kan inte säga nu att den kommer kunna genomföras på ett ansvarsfullt sätt.

Detta är förstås ett tråkigt beslut för oss att ta, speciellt för undertecknad som tycker Maskeraden normalt är den roligaste Vilseaktiviteten under året.

..MEN Stadsmästerskapen beräknas kunna genomföras som vanligt och kanske kan det ordnas något mer spontant evenemang på lördagskvällen under smittsäkrare former. Läs mer »
Ploj-OL Avgjort
2020-10-18 av Oskar Svahn

Det var ett rafflande ploj-ol som på gårdagen avgjordes i rydsskogen. Kartorna som användes var:


  • En gammal karta från 1870-talet

  • Sportkartan över Rydskogen från 1966

  • Kurvbild med 25cm ekvidistans


Alla på runt 3,5 km, vilket gjorde att även distansen kunde kallas "klassisk". Tack till alla som tog sig an utmaningen på ploj-OL i år!

Resultat
Livelox

Läs mer »
Innebandy
2020-10-11 av Kristina Tedhamre

På önskemål har lokal för innebandy bokats. Vi kör fyra tillfällen innan jul, mer specifikt varannan söndag kl 17-18 i Tornhagsskolans gymnastiksal, med start 25/10. Anmäl dig gärna under aktiviteten i högerspalten, där även karta till lokalen finns. Tagga till, det blir kul!
Läs mer »
Totalresultat Höstcup
2020-10-07 av Arvid Linder

Höstcupen har nått sitt slut efter fyra deltävlingar. Tack till alla arrangörer som har fixat bra arrangemang trots oförutsedda problem. Av de som fullföljde jaktstarten har vi ett
Totalresultat Läs mer »
Höstcupsfinal 2020
2020-10-07 av Johan Hagströmer

Det var äntligen dags för att avsluta detta års höstcup. En cup som kan beskrivas med lite kaos. Målet för oss som arrangörer var att det skulle bli årets bästa höstcup! Kontrollerna sattes ut dagen innan och allt var frid och fröjd timmarna innan start!

Samling vid hemköpsparkeringen och alla hoppade in i bilarna till Olstorp. Väl där byttes det om och skor knöts på. Första start gick 18:05 de första löparna stack iväg. Men Johan hade i sin övertro gått till starten alldeles själv för att skicka iväg deltagarna, redan där begicks det första misstaget. I början delades kartorna ut ca minuten innan löparen skulle iväg, men när tiden gick var det fler och fler som skulle ha sina kartor vilket gjorde Johan... Läs mer »
Zoomlänk årsmötet
2020-10-05 av Simon Runefors

Välkomna till årsmöte 2020-10-06 kl. 20.00. Zoom rekommenderas starkt för att minimera smittspridning.
Anslut via:
Zoomlänk

Dagordning
Budget
Verksamhetsplan
Verksamhetsberättelse

Har man absolut inte zoom kan man komma till OL1, Alsättersgatan 9. Läs mer »
Totaltställning inför Höstcupsfinalen
2020-10-04 av Kristina Tedhamre

Efter många om och men kommer här en totalställning. På sprint-KM har beslutats att samtliga startande får 40 poäng för tappert deltagande. Oplacerade (saknar Livelox, utstämpling etc) på Höstcup #3 får gärna hör av sig ang placering. Tagga final, tjiho!
Totalställning Läs mer »
Höstcup #3
2020-09-30 av Fritjof Axelsson

Ibland blir det inte som man tänkt sig och så är det bara, idag så hade snillet fritte varit framme och fifflat med banlängderna.

Detta alla hade hoppats på, en lagom och go gafflad masstart blev till något helt annat. Alla var förvånade inklusive jag själv (läs banläggaren). Istället bjöds det på banor i som var väldigt lika första sträckan på herrkavlen i tiomila, skymningsbana som är allt för krävande.

Alla kom iallafall tillbaka, nöjda och belåtna hoppas vi! Men vem vann då kanske ni undrar? Då ställer jag motfrågan handlar det alltid om att vinna? Huvudsaken är ju att man har hyfsat kul ändå. Så med de sagt väntar vi med spänning på om Henrik Eklund lyckas få fram några resultat( i nu läget... Läs mer »
Fel på sidan? Kontakta admins © LiTHe Vilse Org.nr: 802455-0108