a s t
f t t
Vårcup #3, tillika Sprint-KM är avgjort
2021-05-12 av Swagblom

Det blev en nedtonad invigning av den nya Rydskartan till följd av rådande restriktioner. Trots detta, gick det oändligt mycket bättre än senast och två nya Vilsemästare i Sprint kunde koras! Grattis säger vi till Hanna Hugosson och Filip Karlsson, som vann Dam- respektive Herrklassen på imponerande sätt!

Livelox

Banläggarens analys:
Banan må ha varit ganska lätt, men det är få som har tagit fullt ut optimala vägval. Kontroll 8-9 (Dam)/7-8 (Herr) på bägge banor var en typisk kontroll där många missade det snabbare alternativet som gick ut på att springa tillbaka en bit från där man kom.
En annan klurig kontroll var 18-19 (Dam)/19-20 (Herr), där en klar majoritet lurades att ta det uppenbart sämre vägvalet runt höger.
Det finns även en handfull deltagare som nog skulle kunna tjäna tid på att sätta sig in i vilka staket man får passera. ;)

Värt att notera är även att samtliga skärmar satt på sin plats när de plockades in klockan 20:30. Rydskids >> Lambohovskids, helt enkelt.

Tack till alla som deltagit samt gett fina kommentarer om arrangemanget! Det värmer våra kalla och distansstudietraumatiserade själar. Ha det bra och ta hand om varandra, så ses vi!

//Oskar, Olle och JeppeSwag

PS
Kartan finns uppladdad på Omaps
(här)
och är fri att användas, så länge man inte tar anmälningsavgift eller genererar någon annan materiell inkomst genom något arrangemang på kartan. OpenOrienteeringMapper-filen kommer att komma upp på en Github nära dig inom kort.